Mapa Srbije

Posted: септембар 27, 2012 in Mapa Srbije
Ознаке:

Mapa Srbije i GPS Navigacije

Mapa Srbije nam je svakako neophodna ukoliko se nađemo na putu po ovoj našoj lepoj zemlji. Imamo sreće što živimo u tehnološkom dobu pa nam za snalaženje po nepoznatim predelima više nisu potrebne dobre stare papirne mape. Najveće tehnološko dostignuće današnjice je svakako gps navigacija koja nam pomaže da se u svakom trenutku na najbolji način snađemo u nepoznatom. Da bis mo to i uspeli potrebna nam je dobra mapa Srbije.

Mapa Srbije je kod najvećeg broja najnovijih modela GPS Navigacija urađena izuzetno detaljno i precizno. Rutabilna je do kućnog broja i sa velikim brojem preko potrebnih POI tačaka. Takođe, najnovija Mapa Srbije ima i dobro uklopljene 3d prikaze zgrada koji nam pomažu da se lakše snađemo na treutnoj poziciji.

Mapa Srbije

Dobra stara papirna Mapa Srbije

Najbolja Mapa Srbije

Mapa Srbije je obrađena od strane tri najpoznatija proizvođača GPS Mapa. To su Contrast D.O.O(TopoMap), Navteq i TeleAtlas. Contrast Mapa Srbije je najbolje odrađena i njena trenutna verzija je iz novembra 2011.

CONTRAST  lokalni provajder GPS Mapa se potrudio da napravi najdetaljniju rutabilnu mapu Srbije. Pored navođenja do kućnog broja u svim gradovima Srbije, za pohvalu su i brojne i detaljne POI tačke. POI tačke sadrže sve potrebne informacije i lake su i intuitivne za upotrebu. Prednost ove Mape Srbije je detaljnost  u ruralnim područjima Srbije. Obrađena su bukvalno sva sela i regionalni putevi.Veličina ove Mape Srbije iz novembra 2011 je nekih 6 mb i željno očekujemo krajem 2012. godine najnoviju detaljnu verziju ove mape Srbije.

Navteq je najpoznatiji proizvođač GPS Mapa na svetu. Navteq GPS Mape koriste veliki svetski GPS brendovi poput Garmina, Bekera i Mio. Mapa Srbije koju nam je u junu mesecu 2012. godine predstavio Navteq je do sada najbolja Mapa Srbije do sada. Rutabilna je do kućnog broja, dosta detaljna i izuzetno precizna. Mana joj je nešto manja preciznost u ruralnim delovima zemlje i nešto manje precizne informacije koje dobijamo prilikom korišćenja POI tačaka. Sve ostalo je za pohvalu, pogotovo trud koji Navteq ulaže kako bi imao najkvalitetnije GPS mape ovog regiona. Veličina ove GPS Mape 5,6 MB. Krajem godine se očekuje novo izdanje ove Mape Srbije.

TeleAtlas je posle Navteqa lider na tržištu GPS mapa. Mapa Srbije koju nam nudi TeleAtlas nikako nemojte stavljati na navigacije. Najlošija GPS Mapa u ponudi.  Veličina o nepunih 300KB nam sve govori o detaljnosti ove TeleAtlas mape. TeleAtlas je poznat po nepraćenju tržišta ovog regiona, a u to su se uverili korisnici TomTom GPS navigacija koji već godinama nemaju kvalitetnu mapu Srbije. Ova mapa podržava glavne puteve i rutabilna je samo do određenog nivoa i to isključivo po veećim srpskim gradovima. Teleatlas Mapa Srbije nikako nije za vas jer pored gore pomenutih mapa nikako nem arazloga instalirati baš ovu.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s